Szoftverfejlesztők, akik nem akarnak beköltözni a házába!

Az általános modell szerint a meglévő szoftverfejlesztő partnere leszállítja a szoftver terméket, majd fokozatosan egyre több feladatot fog ellátni ön mellett: üzemeltet, hibákat javít és továbbfejleszt. Célja, hogy nélkülözhetetlenné váljon, üzletmenete függjön szolgáltatásaitól, akkor is, ha nincs vele megelégedve. Lecserélésük elképesztő összegbe kerül és következményei gyakran üzletileg és anyagilag is nehezen becsülhetők, ezt nevezik átállási költségnek.

Az ilyen cégnek a távozás nem érdeke, így mindent meg fog tenni azért, hogy az átállási költséget feltornázza, ezzel un. hotelcsapdát állít: ki lehet ugyan lépni az együttműködésből, de ennek költségei magasak és konfliktusokkal jár, emiatt az ilyen döntések későn születnek meg.

Hogyan lehet az átállási költséget drámaian csökkenteni, a hotelcsapdát megszüntetni?

Agile Delivery Team-ek (ADT-k) alkalmazásával mindez ez megvalósítható! Lényege, hogy a kimagasló szoftverminőség és az erős üzleti- és termékszemlélet miatt a megbízó nem kerül hotelcsapdába. Úgy dolgoznak, mint a jó kőműves, aki nyilván nem akar beköltözni az épülő házadba, de úgy építi, mintha a sajátja lenne.

Hogy tudjuk mindezt megtenni?

  • A rutinos Agile Delivery Team-ek akár 300%-kal hatékonyabbak egy átlagos csapatnál, mert tudnak az üzlet fejével gondolkozni, az elemzők szemével látni, a felhasználók érdekeit beépíteni.
  • A vállalati stratégiát a termékekkel összhangba hozó, szigorú és folyamatos tervezési eljárásokat követünk.
  • Az 5 tervezési szinten a delivery team számára adott speciális inputok a kulcs a hiperproduktív fejlesztési szállításhoz.
  • Automatizált eszközeink és kiemelt szakmai felügyelőink a minőségi, fenntartható szoftver elkészültét biztosítják.
  • Kizárólag működő, kifogástalan minőségű terméket adunk át rendszeres demó eseményeken (öntől függ, hogy kéthetente vagy havonta).
  • Folyamatosan biztosítjuk a transzparenciát és a progress kontrollingot, hogy lásd mi készült el, mennyi van még hátra és a jelenlegi tudásunk és méréseink alapján mikorra készül el.

Mennyibe fog kerülni ez önnek?

Kiválóan felkészült, gyakorlott fejlesztők alkalmazása minden esetben költséges. Számára a kifejlesztett termék kedvező árát csapatunk igen magas hatékonysága biztosítja.

További előnyt jelenthet, hogy már két héttel a fejlesztés megkezdése után működőképes szoftvert mutatunk be, amit élesben tesztelhetnek a potenciális ügyfelei, felhasználói. Ne feledkezzen meg arról, hogy az idő pénz!

Ha mindez még nem elegendő, további előny, hogy az ADT alkalmazásának költsége fix és tervezhető. A feladat elvégzése két részből áll: termékfejlesztési és a szoftverfejlesztési feladatokból. Mindig, minden lépésben előre egyeztetünk az ügyféllel és egy hónapra előre lebontjuk a munkát, megbecsüljük a szükséges erőforrásokat és az ügyfél elfogadja az erőforráslehívót. A hónap végén elszámolunk a tényleges erőforrás felhasználással, miközben napi szinten is tudunk beszámolni az előre haladásról, folyamatosan bemutatjuk adjuk át az elkészült szoftvermegoldásokat.

Ha befejeztük a munkát, akkor a mi csapatunk levonul és nem okoz további költséget az ön számára.

További információ ért kattints ide

Remélem, hogy segítségére voltam!

Ne gondolkodjon, kérdezzen! Várom megkeresését!

Elképesztő sikereket kívánva:

Hollókövi Béla
CMC – bejegyzett vezetési tanácsadó

Az adott cikk linkje: https://hollokovi.hu/2019/02/23/szoftverfejlesztok-akik-nem-akarnak-bekoltozni-a-hazaba/