Nyugtalanság…

falling-dominoes-575316-m

Ma éjszaka felébredtem. Nyugtalanul forgolódtam. Mindenféle járt az eszemben: Ígértem valakinek egy visszahívást, amelyet elfelejtettem megtenni. Van egy problémám, amely eszembe jutott, nem tudom, hogy miképpen fogom megoldani, pedig a határidő közeleg. A gyerekeknek hétvégén programot ígértem. A héten feleségemmel sportoltunk, milyen jó volt, frissen, felszabadultan jöttünk ki a sport után! Egy levélben, amelyet elküldtem kimaradt egy fontos gondolat. Hűha, el ne felejtsem pótolni! A bejövő posta halmokban áll és nagyon sok a feldolgozatlan levelem. Nem mentem el a postára egy ajánlott küldeményért, remélem nem küldték vissza.. A jövőhéten megint rengeteg programom lesz, mikor fogok már ezen feladatok megoldásával foglalkozni?  A feleségem is mondott valamit, de mi is volt az?

És így tovább, csak forogtam az ágyban….

Aztán felkapcsoltam az éjjeli lámpát, elővettem egy cetlit és az alábbi három mondatot írtam fel rá:

  1. Minden feladatot le fogok írni!
  2. Sport
  3. Hétvége a családé, nem dolgozom!

Ezt követően a fal felé fordultam  és elaludtam.

Nagyon fontos volt mindhárom gondolat számomra! Az a feladat, amit leírok, már nem terheli a lelkiismeretemet. A leírásával megkönnyebbülök, hogy nem kell félni, hogy elfelejtem! Később ezeket persze rendszerezhetjük, priorizálhatjuk. A feladatokkal kapcsolatban minden esetben kell tudni “NEM”-et mondani: csak úgy szabad feladatokat vállalni, hogy az egészségre, magunkra és a családra kell, hogy idő maradjon!

Ajánlott irodalom, hivatkozás:

És még egy gondolat: A bevezető történet tényleg megtörtént. Csak tudtam a megoldást! A két könyvet, szívből ajánlom mindenkinek.

Remélem, hogy segítségére voltam!

Ne gondolkodjon, kérdezzen! Várom megkeresését!

Elképesztő sikereket kívánva:

Hollókövi Béla
CMC – bejegyzett vezetési tanácsadó

Az adott cikk linkje: https://hollokovi.hu/2018/02/20/nyugtalansag/